• Omdat je deelneemt, gaat je akkoord met dit reglement.
  • De vv Harkstede aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing of toegebrachte schade aan eigendommen van de deelnemende verenigingen.
  • Ook stelt vv Harkstede zich in geen geval aansprakelijk voor enig letsel veroorzaakt tijdens het toernooi.
  • Bij aankomst graag melden bij de wedstrijdtafel. (15 min voor aanvang)
    Deze is voor O7 bij de MP-velden en voor de andere teams aan de rechterkant van het clubgebouw
  • Ieder team dient zelf een set reserveshirts of hesjes en een bal ter beschikking te hebben.
  • De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de KNVB.
  • Het eerst genoemde team in het wedstrijdschema speelt ‘thuis’, staat het dichtst bij het voorplein van de kantine, trapt af. De thuisploeg draagt indien nodig, hesjes of reserveshirts en draagt zorg voor een reservespeelbal ingeval de wedstrijdbal in de sloot of buiten het sportpark is gekomen.
  • Bij de O7-pupillen wordt 12 minuten gespeeld, zonder rust, met 4 veldspelers tegen elkaar, zonder keeper.
  • De wedstrijdduur van de wedstrijden, die tot 11:30 uur staan gepland, is 12 minuten, zonder rust. Daarna is de wedstrijdduur op 18 minuten.
  • Doorlopend wisselen en maximaal 5 wisselspelers is toegestaan.
  • Een speler mag gedurende het toernooi voor 1 team uitkomen.
  • Elk team dient 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij het veld aanwezig te zijn. Is een team vijf minuten na het aangegeven tijdstip niet aanwezig, dan wordt de tegenpartij als winnaar beschouwd met een uitslag van 3-0.
  • De speeltijd dient optimaal te worden benut, blessurebehandeling daarom buiten het veld en indien bal in de sloot een eigen bal gebruiken.
  • Aanvang en einde van de wedstrijd wordt aangegeven via centrale tijdwaarneming. De speeltijd wordt uitsluitend verlengd om een strafschop te laten nemen. De O7-pupillen hebben een eigen centrale tijdwaarneming.
  • De beslissing van de scheidsrechter is bindend.
  • De scheidsrechter kan tijdstraffen (5 minuten) uitdelen. Een speler die 2 maal in een wedstrijd een tijdstraf krijgt opgelegd is de eerstvolgende wedstrijd niet speelgerechtigd.
  • Een speler die met een rode kaart het veld moet verlaten is de eerstvolgende wedstrijd niet speelgerechtigd.
  • Gewonnen wedstrijden leveren 3 punten op, een gelijkspel 1 punt.
  • Na de wedstrijden geven de scheidsrechters zo spoedig mogelijk de uitslagen van de wedstrijden door aan de wedstrijdleiding.
  • Het aantal winstpunten bepaalt de stand in de groep. Is dit gelijk, dan telt het doelsaldo. Is dit gelijk, dan telt het hoogste aantal gescoorde doelpunten. Is dat ook gelijk dan telt het onderlinge resultaat  en tenslotte geldt het doelgemiddelde. Geeft dit alles geen beslissing worden er strafschoppen genomen, eerst 3 en daarna om en om tot dat er een beslissing is gevallen.
  • In alle gevallen waar dit reglement niet in voorziet, beslist de wedstrijdleiding