De wedstrijdkleding wordt nu door de club geregeld
In de contributie is een bedrag van € 10 per seizoen opgenomen voor vervanging ivm slijtage.
Een wedstrijdtenue kost ca € 50, levensduur shirt 4 jaar, broekje 2 jaar en kousen 1 jaar.
Kosten werden de voorbije jaren veelal door sponsoren gedragen, het bedrag van € 10 was over 3 jaar gemeten voldoende voor vervanging tgv slijtage.
Wassen: Bij de jeugd circuleert de teamtas onder de ouders, soms wordt de kleding per persoon meegegeven.
Bij de senioren wordt de kleding door een vaste persoon gewassen, spelers dragen 52 euro bij.

Wat gaat er veranderen?
De eigendom van de broekje en kousen van de jeugdleden gaan vanaf de winterstop naar de leden, het shirt regelt de club.
De leden kunnen de nieuwe broekje/kousen kopen via kledingpunt van de club.
Broekjes / Kousen zijn te koop via de bar en via de website.
Kosten € 10,00 broekje en € 6 voor de kousen. (Inkoopprijs op hele € naar beneden afgerond)
Kledingfonds wordt inzichtelijk gemaakt, zodat kan worden bijgestuurd op de kosten.
Uitgangspunt is dat de kosten van wedstrijdshirts en een standaard bedrag voor keepershandschoenen tot de algemene verenigingskosten behoren en broekje met kousen voor eigen rekening komen.
Huidige kledingbijdrage van € 10,-- per seizoen wordt vanaf 1 januari  2017 teruggegeven aan de leden.
Wassen broekje en kousen thuis, teamtas shirts wisselend door de ouders.

Kledingpunt
In de kantine vanachter de bar  contant betalen.
Te bestellen via de website contant betalen. Hoe gaat de betaling?
Keeperskleding altijd bestellen via de kantine (formulier) of via de website.
Ruilen van maat kan, indien niet gedragen en voorzien van Masita label. Welke maten kunnen ze kiezen?

Nieuwsitem

Eigendom terug naar de leden
We starten met de jeugdteams, de seniorenteams volgen -onder voorbehoud van uitzondering-  bij de start van het nieuwe seizoen.
Na afloop van de eerste (competitie)wedstrijd na de winterstop nemen de jeugdspelers hun gedragen  broekje en kousen mee naar huis waarmee het hun eigendom is geworden.
De leider houdt in de gaten of iedere ingedeelde speler van het team een setje broekje en kousen heeft meegenomen. Niet aanwezige spelers krijgen hun setje op een ander moment van de leider.
Belangrijk is dat de speler een setje mee krijgt dat representatief is om in ieder geval het seizoen uit te kunnen dragen. Is dat niet het geval wordt voor vervangende kleding gezorgd.

Waarom deze verandering:

Er missen met regelmaat kousen en broekjes …ook veel sleet op kousen ..vanaf de bovenbouw
Maatvoering is bij de jeugd vaak een punt, te groot dan wel te klein.
Spelers krijgen verantwoordelijkheid over hun eigen kleding, draagt bij aan hun zelfstandigheid en betrokkenheid bij de club.
Wassen van de kledingtassen jeugd vindt plaats door de ouders, zijn daar niet altijd blij mee.
Zonder broekjes en kousen zal dat meer acceptabel zijn.
Kosten wedstrijdkleding worden transparant en voor ieder lid gelijk.
Werkt gemakkelijker voor de club: Het samenstellen van de teamtassen is een tijdrovende actie in de zomertijd. Tassen worden o.m. niet tijdig ingeleverd en alle kousen moeten worden gecheckt op gaten en zo.

Bij de eerstkomende wedstrijd, die uw kind gaat voetballen, zal hij/zij het wedstrijdbroekje en -kousen als eigendom mee naar huis nemen. Het is de bedoeling dat alle jeugdspelers zijn/haar sportkleding bij elke wedstrijd zelf in eigen sporttas meeneemt naar de wedstrijd.
De teamtas bestaat vanaf dan alleen nog uit shirts en de andere teamspullen (zoals EHBO-doos, watertas, aanvoerdersband, etc).
Door deze verandering krijgt elke speler de juiste maat van broekjes en kousen.
Alle jeugdspelers zijn nu zelf verantwoordelijk voor haar/zijn eigen sportkleding (broekje/kousen), zodat er minder kans is, dat deze zoekraken.

Nieuwe broekjes of kousen zijn vanaf volgende week te bestellen via:
•    Bestelformulier via de website www.vvharkstede.nl
•    Bestelformulier verkrijgbaar in de kantine
•    Via webshop van kledingleverancier Sportmaat www.sportmaat.nl

De kosten van de kousen bedragen € 6,80 en voor broekje € 10,40, dit geldt ook voor keeperskleding.
De kledingbijdrage van € 10,- per jaar, die in de contributie is opgenomen, vervalt per 1 juli 2017.

Voor vragen over deze verandering kunt u contact  opnemen met