Beste verenigingsbestuurder of andere belangstellende,

Dit jaar organiseert Huis voor de Sport Groningen verschillende cursussen en themabijeenkomsten voor verenigingsbestuurders, vrijwilligers in de sport en andere belangstellenden. Voor verenigingen uit uw gemeente hebben wij het volgende scholingsaanbod:

Introductiecursus Sportmassage!

Bij veel sportverenigingen is een groeiende behoefte aan deskundige begeleiding op het gebied van verzorging/ sportmassage. In de praktijk blijkt dat hiervoor onvoldoende mensen beschikbaar zijn of dat de benodigde kennis ontbreekt. Daarom organiseert Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met Medisch Centrum Zuid de introductiecursus Sportmassage.

Bij belangstelling vanuit clubbelang is er een kostenvergoeding mogellijk!

Tijdens deze praktische cursus kun je in vijf avonden de basistechnieken van sportmassage leren, zodat u deze op een verantwoorde wijze kunt toepassen in de sportpraktijk.

Wanneer?   Er is op dit moment geen cursus!
Tijdstip   19.00-21.30 uur
Locatie   Alfa-college
    Kardingeweg 489735 AH Groningen
Kosten:    € 85,- incl. BTW (koffie en thee zijn voor eigen rekening)
Overig:    Massage olie kunt u bij aanvang van de eerste cursus kopen.
    Medigros biedt u een fles Chemodol massageolie
    aan voor €8,50,- per deelnemer. (graag contant betalen)
Aanmelden:   U kunt zich voor 21 maart HIER aanmelden.

Voorwaarden
De kosten voor de cursus graag bij aanvang van de eerste cursusavond contant en gepast betalen. Afmelden kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Hierna zal €40,- in rekening worden gebracht.

Meer informatie?
Bij Marjet Hogenelst van Huis voor de Sport Groningen,
telefoonnummer: 050-8700100.

Instructie Verantwoord Alcohol schenken

Sportverenigingen mogen in hun kantine alcohol verkopen, mits ze een Drank- en Horecavergunning hebben. De overheid heeft in dit kader een aantal duidelijke regels vastgesteld in de Drank- en Horecawet. Een van de regels van die wet is dat minimaal een van de aanwezige barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) moet hebben gevolgd. Huis voor de Sport Groningen organiseert al meerdere jaren voor de barvrijwilligers van de Groninger sportverenigingen een IVA-instructie. Deze instructie duurt maximaal twee uur en alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat en zijn dan bevoegd om alcohol te schenken.

Wat biedt de IVA u?

• U vergroot uw kennis over de effecten en risico’s van alcohol
  • U vergroot uw kennis over de relevante wetten
  • U leert om te gaan met riskant alcoholgebruik
  • U leert om te gaan bij onwelkom aankoop-gedrag en agressie
  • U leert het schenken van alcohol aan jongeren te reduceren en om te gaan  met de identificatieplicht
  • U leert risicovolle of vervelende incidenten te voorkomen

Wie:
  Vrijwilligers van sportverenigingen in de provincie Groningen
Tijd:   19:30 - 21:00 uur
Waar:   Kantine v
Kosten:   Gratis*
Aanmelden:

Sportblessures (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EBSO)

Al enige jaren organiseert Huis voor de Sport Groningen de populaire cursus Sportblessures, voorheen bekend als EHBSO. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de belasting en belastbaarheid van de sporter. De deelnemers leren een blessure te beoordelen en eerste hulp bij sportongevallen toe te passen. Ook wordt ingegaan op de nazorg die eventueel verleend moet worden aan de sporter. Een gekwalificeerd sportfysiotherapeut zal in theorie en praktijk uitleg geven over hoe er gehandeld moet worden bij een ongeval.

De cursus duurt één avond van ongeveer 3 uur. Iedereen die te maken heeft met sport mag deelnemen aan deze cursus. Dat kan zijn als trainer, begeleider of een ouder van een jeugdlid. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Tijd:
Locatie:
  Kantine Noorderpoort
    Sportcomplex Pagedal, Sportparklaan 5, Stadskanaal
Kosten:
  €5,- p.p.
Aanmelden:

Voorwaarden: deze cursus geldt alleen voor verenigingen uit de volgende gemeenten; Groningen, Slochteren, Stadskanaal en Haren. Komt u niet uit deze gemeente neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-26975364.

Let op, voor deze scholing kunt u 4 licentiepunten vanuit de KNGU krijgen.

Tapen & Bandageren

Sportblessures komen veelvuldig voor. Om de blessures te voorkomen of het herstelproces te versnellen organiseert Huis voor de Sport Groningen de cursus ‘Tapen en Bandageren'. De cursus is bedoeld voor trainers, begeleiders en overige geïnteresseerden van sportverenigingen. De cursus is een vervolg op de cursus Sportblessures (EHBSO) die in voorgaande jaren en al eerder is georganiseerd. Voor deelname is het belangrijk dat cursisten enige voorkennis hebben van EHB(S)O.

De cursus bestaat uit drie avonden van 2,5 uur en wordt verzorgd door een sportfysiotherapeut. De cursisten krijgen inzicht in de theorie van tapen en wanneer er getapet moet worden. Vervolgens gaan de cursisten zelf actief aan de slag en wordt het tapen van de vinger, pols en enkel geoefend. Tijdens de eerste avond kan men tegen gereduceerd tarief tape aanschaffen.

Tijd:   19:00 - 22:00 uur
Waar:   Katine Noorderpoort
    Sportcomplex Pagedal, Sportparklaan 5, Stadskanaal
Kosten:   €15,- p.p.
Aanmelden:

Let op, voor deze scholing kunt u 4 licentiepunten vanuit de KNGU krijgen.

Webshop Sportmaat

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Van Harte Gefeliciteerd!

Geen leden Jarig!