Update: KNVB-Regiocup Jeugd publicatie programmai!!

Vanwege terugtrekkingen wordt het programma nog bijgewerkt. KNVB informeert alle verenigingen als het definitieve wedstrijdprogramma klaar staat, ze verwachten dat dat uiterlijk woensdag as. het geval is.

Er staat bij sommige teams al een programma op voetbal.nl. Maar vanwege terugtrekkingen wordt het programma nog bijgewerkt.. We informeren alle verenigingen als het definitieve wedstrijdprogramma klaar staat, we verwachten dat dat uiterlijk woensdag as. het geval is.

Na de persconferentie van  28 mei is duidelijk dat de KNVB de regiocup voor de jeugd op zaterdag 5/6 gaat starten. De Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Op maandag 31 mei aan het einde van de dag wordt het programma gepubliceerd in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Klik Hier voor vragen over de Regiocup...

(30-5-2021)

 

 

Regiocup voor de jeugd?

De jeugd traint en speelt al een tijdje partijtjes op de eigen vereniging. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, wil de KNVB de optie voor de Regiocup voor deze doelgroep zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden verspelen. Ze blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en blijven zoeken naar mogelijkheden.
Klik Hier voor de regiocup-planning....

 

 

Regiocup voor senioren niet haalbaar!

Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.

(6-5-2021)

 

Baaldag categorie B

Het is vanaf nu mogelijk om voor alle veld- en zaalvoetbalverenigingen uitkomend in de categorie B zelf digitaal een baaldag in te dienen. Dit voorkomt voor zowel de vereniging als voor de KNVB veel verkeer via de telefoon of e-mail. Door een voorziening in Sportlink Club te treffen, is het voor degenen met de juiste autorisatie mogelijk dit verzoek in te dienen. Er kan 1 baaldag per seizoen aangevraagd worden!

(29-102-2020)

 

 

Pasfoto app O13 en ouder!

Belangrijk voor alle voetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder, is dat zij een correcte pasfoto in de app hebben. Tot en met 31 oktober kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de KNVB Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

(17-10-2020)

 

 

Spelregelbewijs inloggen bij voetbalmasterz.nl!

Let op! Het mailadres dat je gebruikt om in te loggen voor je spelregelbewijs is het mailadres dat in de ledenadministratie van de KNVB (= Sportlink) bekend is. Je kunt het e-mailadres bij de secretaris of ledenadministratie van je vereniging laten aanpassen. Je kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag in de mail je naam, geboortedatum en het juiste e-mailadres vermelden.

Je logt in met je KNVB account via www.voetbalmasterz.nl/inloggen. Heb je nog geen KNVB account? Via www.voetbalmasterz.nl/inloggen kun je je registreren om een account aan te maken.
Je heb geen aktivatiecode meer nodig!

Kijk hier voor meer info over het spelregelbewijs...

(06-09-202)

 

 

Zelf verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd

Voor verenigingen is het mogelijk al ver voor de daadwerkelijke wedstrijden de aanvangstijden van thuiswedstrijden aan te passen. Dit kan via Sportlink Club onder het menu Wedstrijdzaken en vervolgens te kiezen voor accommodatiebezetting.

Verenigingen kunnen zowel in de categorie A als de categorie B tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A, met uitzondering van de standaardteams heren en vrouwen tot en met de eerste klasse, en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht. Is de termijn korter dan acht dagen, dan kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Klik Hier voor meer informatie over het verplaatsen van wedstrijden....

 

 

Verplaatsen van Bekerduels

In het weekend van 29 en 30 augustus start voor de meeste teams het seizoen 2020/’21 met een bekerwedstrijd. Ook in de weekenden van 5/6 en 12/13 september wordt er gespeeld voor de beker. Vanaf 19/20 september begint de competitie.

Verplaatsen Bekerduels uiterlijk naar 17 september...

 

 

Oefenwedstrijden toevoegen aan voetbal.nl via Sportlink Club

De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat voor de meeste verenigingen binnenkort van start. Dat betekent dat er veel oefenwedstrijden op het programma staan. Je kunt nu gemakkelijk zélf oefenwedstrijd toevoegen aan bijvoorbeeld de clubsite. Handig voor spelers, trainers, scheidsrechters en bezoekers.

Klik Hier voor meer informatie...

 

 

KNVB data voor het nieuwe seizoen!

Belangrijke data ter voorbereiding op het nieuwe seizoen

1 juli: Publicatie indelingen 2de/3de divisie en hoofdklasse inclusief nummering
10 juli: Publicatie indelingen categorie A veld- en zaalvoetbal
24 juli: Publicatie poule-indelingen beker categorie A veldvoetbal
24 juli: Publicatie indelingen categorie B zaalvoetbal
25 juli: Publicatie wedstrijdprogramma beker categorie A veldvoetbal

1 augustus: Publicatie wedstrijdprogramma beker categorie A en B zaalvoetbal
7 augustus: Publicatie poule-indelingen beker categorie B veldvoetbal
21 augustus: Publicatie indelingen categorie B veldvoetbal

 

 • Zorg voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas....

 

 

Vervolg JO7-competitie

Inmiddels zijn de poule-indelingen van de jeugdteams bekend. Hierbij ontbreekt de indeling van de JO7. De JO7-competitie start later en daardoor volgt de indeling ook later.

De 3e fase start op zaterdag 29 februari en vervolgens wordt er gespeeld op 7 maart, 14 maart en 21 maart. De indeling voor de 3e fase wordt bekend gemaakt op vrijdag 14 februari. Het wedstrijdprogramma volgt op zaterdag 15 februari.

De 4e fase start op zaterdag 9 mei en vervolgens wordt er gespeeld op 16 mei, 23 mei en 30 mei. De indeling voor de 4e fase wordt bekend gemaakt op vrijdag 24 april. Het wedstrijdprogramma volgt op zaterdag 25 april.

 

7x7 voor mannen en vrouwen in het voorjaar!

Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat de teams die momenteel deelnemen ook in het voorjaar weer van de partij zijn.

Aanmelden kan tot uiterlijk 31 januari 2020 door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef hierbij expliciet aan om welke leeftijdscategorie het gaat. Ook een eventuele verhinderingsdatum waarop niet als gastheer kan worden opgetreden (op vrijdagavond) moet via dit e-mailadres worden doorgegeven.

De competities starten op 20 maart 2020

Klik Hier voor meer informatie over aanmelden...

 

 

KNVB Nieuws Planning voorjaarsreeks!

17 januari: Publicatie van de poule-indelingen van de voorjaarsreeksen.
18 januari: Vrijgeven en publicatie nummering en wedstrijdprogramma’s. Verzoeken voor herindeling worden niet meer in behandeling
genomen
1 februari: Start alle (nieuwe) voorjaarsreeksen. Na de tweede en de derde competitieronde zal de competitieleider pro-actief uitslagen monitoren en daar waar nodig en mogelijk herindelen.

 

 

 De volgende spelwijzigingen worden het volgende seizoen ingevoerd:

 • Spelers die gewisseld worden, moeten het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn verlaten. Zij mogen niet meer, zoals nu, via de middenlijn aan de zijkant het veld af. De IFAB wil zo tijdrekken voorkomen;
 • Aanvallers mogen niet meer in de muur van de tegenstander staan bij een vrije trap. Een aanvallende partij doet dit nu bijna altijd om het zicht van de doelman te belemmeren. Aanvallers moeten vanaf volgend seizoen minstens een meter van de muur verwijderd zijn;
 • Bij een handsbal in een aanvallende situatie doet het er niet mee toe wat de intentie van een speler is. Hands is dus altijd hands. Een speler die bijvoorbeeld de bal met de hand raakt en daarna scoort, of via een handsbal een aanval opzet waaruit wordt gescoord, wordt afgefloten. Een scheidsrechters beoordeelde tot nu toe nog of er opzet in het spel was. Maar opzet of geen opzet is vanaf volgend seizoen dus niet meer van belang;
 • Een ontvanger is niet meer verplicht om de bal bij een doeltrap pas buiten het eigen 16-meter gebied aan te raken. De doelman mag een medespeler voortaan dus ook binnen het eigen strafschopgebied aanspelen.

 

 

Seizoensovergang (2019-2020), de belangrijkste data!

 • Vanaf 1 juni (t/m 17 juni) start de teaminschrijvingen voor het nieuwe seizoen
 • Uiterlijk 15 juni dienen alle overschrijvingsverzoeken te zijn ingediend
 • Spelerpasfoto wijzigen kan vanaf 21 juni 2019
 • In de periode 1 t/m 3 juli worden de overschrijvingsverzoeken verwerkt door de KNVB
 • Op 3 juli worden de bondsteams in Sportlink Club opgeschoond door de bond.
 • Op 4 juli zijn de bondsteams voor het nieuwe seizoen zijn zichtbaar - Aan de slag
 • In de periode 1 t/m 14 juli zijn teams niet zichtbaar in de mediakanalen van Sportlink en op Voetbal.nl
 • Vanaf 15 juli worden alle teams weer getoond in de Voetbal.nl app en Voetbal.nl website
 • Op 15 juli wordt bekend welk team in welke poule is ingedeeld
 • Eind juli wordt de bekerindeling bekend gemaakt door de KNVB.
 • Begin augustus wordt het bekerprogramma bekend gemaakt.
 • De nummering van de veldcompetitie word op 18 augustus bekend gemaakt.
 • Op 30 augustus wordt het programma van de 1e wedstrijddag (competitie) vrijgegeven.

 

 

Info voor seizoen 2018-2019

 

Eindstanden alle teams vv Harkstede 2017-18

Klik Hier voor alle eindstanden...

 

Gewijzigde Afgelastingenregel vanaf 1 april!

Vanaf 1 april is er voor de standaardelftallen mannen een andere regeling voor het afgelasten
van wedstrijden.  In de maanden april, mei en juni kan eventuele afkeuring van het speelveld
voor wedstrijden in de standaardklassen mannen alleen plaatsvinden na overleg en met
toestemming van de desbetreffende regioconsul. Deze regioconsul moet vooraf geïnformeerd te worden.
De consul moet voor 10.00 uur telefonisch contact opnemen met de regioconsul.
Het zal duidelijk zijn dat er zo laat mogelijk gekeurd moet worden en eventueel tot herkeuring over
wordt gegaan.

 

Automatisch doorschuiven van niet gespeelde wedstrijden

In het handboek competitiezaken is artikel 2.3.7. opgenomen, automatisch doorschuiven van niet gespeelde wedstrijden. 
De KNVB district Noord gaat wedstrijden die vanaf heden geen doorgang vinden op zaterdag, zondag of midweekse dagen
niet automatisch doorschuiven en vaststellen. De doorschuifregeling is voor de KNVB district Noord dus niet van toepassing.
 
De wedstrijden die niet doorgaan zullen door de competitieleider opnieuw vastgesteld worden.

 

Puntenaantal gelijk? Dit geeft de doorslag

Vanaf seizoen 2017/'18 is de bepaling van de rangorde in de competities deels aangepast.
Waar er voorheen in veel gevallen beslissingswedstrijden gespeeld werden, geldt vanaf dit seizoen dat zowel
in categorie A als in categorie B de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

 

Onder 7 t/m 11 teams uitslagen nu ook via Wedstrijdzaken-app!

Alle Onder 7 t/m Onder 11 teams stappen op 1 februari 2018 over op het invoeren van de uitslagen
via de Wedstrijdzaken-app. Vanaf dan, kun je niet meer iinvoeren via Sportlink Club.

Deze aanpassing is een logisch gevolg van de invoering van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF)
aan de start van dit seizoen. Nu veel teams de voordelen ervaren van het ‘mobiel’ verwerken van uitslagen
wordt dit mobiele gemak ook uitgebreid naar de lagere leeftijdscategorieën.

 

Spelerspasfoto invoeren op de app na 1 november!

Geen juiste pasfoto op je spelerspas?
Tot 1 november kunnen de teammanagers via de Wedstrijdzaken-app de foto’s
van alle teamleden wijzigen.

Wijzigen na 1 november gaat via KNVB Assist Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen.
De foto kan worden gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, geboortedatum, verenging en kopie id.

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat het een goedgelijkende foto is. (voldoende contrast en niet van te grote afstand)

 

Voetbal.nl / Wedstrijdzaken app !

Als voetballer betekent dit dat je inloggegevens gekoppeld zijn aan je team, wil je team informatie, standen en je wedstrijdprogramma zien dan dient je inlog-emailadres dezelfde te zijn als bij vv Harkstede in Sportlink staat. Gebruik deze app ook voor het clubnieuws!

Alle leiders (teammanagers) en/of traininer-coaches gaan in het nieuwe seizoen gebruik maken van het Mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF), welke in de app Wedstrijdzaken zit. Om teamleiders en trainers toegang te geven tot deze app moeten het persoonlijke account gekoppeld worden aan het juiste e-mailadres. Indien leiders en trainers niet kunnen inloggen dien ze met de secretaris Albert Koers contact op te nemen via mail, bellen of app om de juiste gegevens door te geven.

Contactpersoon:
Albert Koers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel 063681267

De nieuwe Voetbal.nl app en de Wedstrijdzaken app zijn in de Google en Apple app-stores te downloaden.

(28-08-2017)

 

 

Spelregelbewijs

Het is voor jeugdspelers geboren in 1999 verplicht om het KNVB spelregelbewijs te halen voor 1 september. Zonder dit spelregelbewijs ben je niet speelgerechtigd.
De betreffende spelers worden hiervan op de hoogte gesteld door de KNVB. Het bewijs kun je halen door de toets te doen op Voetbal Masterz!

Heb je hulp nodig bij het inloggen, spelregelkennis etc neem dan contact op
met met je leiders. Het is ook voor elk ander spelend lid leuk om de spelregelkennis te testen, dit kan op de website van Voetmasterz.nl

of Albert Koers:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 050-4042803     06-36181267

 

 

Ander Nieuws:

 

 

 

 

Clubgegevens

 

Sportpark Hamstede

Hamweg 49-B

9617 AR Harkstede

050-4041540

 

 

KNVB nr: BBBD76I

Kvk nr: 40023665

IBAN: NL38RABO0379148412

BIC/SWIFT code: RABONL2U