WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER 2012
Beste scheidsrechter,

Als scheidsrechter maak jij het mede mogelijk dat voetballers en voetbalsters op een sportieve en eerlijke manier hun wedstrijden kunnen spelen. Samen met je assistenten zorg je ervoor dat alles volgens de spelregels verloopt en dat iedereen kan genieten van de sport. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Juist door het uitspreken van de waardering, zorgen voetballers, coaches en bestuurders ervoor dat je met plezier je wedstrijden fluit. Dat is precies de bedoeling tijdens de Week van de Scheidsrechter (6 – 14 oktober). De KNVB ondersteunt rondom deze week een tweetal acties waarmee verenigingen hun waardering voor de scheidsrechters laten zien.

Verenigingen zetten scheidsrechters in het zonnetje
Samen met ARAG (official partner KNVB scheidsrechters) vindt de KNVB het van groot belang dat naast scheidsrechters in het betaald voetbal, ook amateurscheidsrechters goed zichtbaar zijn en positieve aandacht krijgen. Tijdens de Week van de Scheidsrechter zet ARAG hen daarom graag in het zonnetje. Per district stelt ARAG twee pakketten met officiële scheidsrechtershirts beschikbaar aan verenigingen die hun scheidsrechter tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje zetten. Verenigingen met het beste idee ontvangen op zaterdag 6 oktober een pakket scheidsrechtershirts uit handen van een scheidsrechter betaald voetbal.

Campagne 'Onze Scheids, Mijn Held'
Het idee van de campagne 'Onze Scheids, Mijn Held' is dat sporters en verenigingen uitspreken hoezeer zij de scheidsrechters waarderen. De KNVB gaat op zoek naar inspirerende verhalen die laten zien hoe voetbalverenigingen omgaan met scheidsrechters of arbitrage. Dit kunnen verschillende verhalen zijn, lang of kort. Alle verhalen kunnen op eenvoudige wijze op www.onzescheids.nl worden geplaatst. Op de site kunnen verenigingen aan de hand van een aantal vragen het verhaal van de vereniging vertellen. Ook kunnen er foto's of video's worden toegevoegd. Alle verhalen zijn voor iedereen leesbaar, zodat ze zoveel mogelijk betrokkenen inspireren.

Met de campagne willen we uitspreken wat elke sporter wel heeft, maar niet vaak uitspreekt: zijn waardering voor de scheidsrechter. Lees vanaf 6 oktober de verhalen op onzescheids.nl en misschien vind je jezelf daar wel terug. Beschouw deze waardering als motivatie om met plezier je wedstrijden te blijven fluiten.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND