vv Harkstede

Een terugblik als trainer en coach bij VV Harkstede (Paolo Mameli, JO14)

Seizoen 2021-2022

Vorig jaar in 2021 ben ik gestart aan dit nieuwe avontuur. Ik ben jarenlang zelf voetballer geweest bij de vv Harkstede 1 en nu als vrijwilliger trainer/ coach van de bovenbouw jeugd.  

In het jaar 2021-2022 heb ik deze ploeg in de JO-13-1 onder mijn hoede gekregen en vanaf dat moment was dit een match! Ik vind zelf een paar dingen heel erg belangrijk, dit zijn: plezier, prestatie en respect voor elkaar. 

In het eerste jaar zijn we kampioen geworden in de 2de klasse. Een beter  begin konden we ons niet wensen! In de tweede seizoenshelft in de 1e klasse hebben we een tweede plaats behaald. Uiteindelijk was dit een topseizoen! 

Seizoen 2022/2023

Dit jaar zijn we veder gaan bouwen met hetzelfde team in de JO-14-1. De eerste bekercompetitie hebben we met veel succes doorlopen. We zijn als 1e zijn geëindigd in de 1e klasse voor de beker. 

Daarna zijn we ingedeeld in de Hoofdklasse. Een nieuwe ervaring waarin we veel voetballessen hebben gehad, maar ook met veel strijd nog 2 wedstrijden hebben gewonnen. Het was een hele mooie ervaring voor ons team. 

Na de winterstop kwamen steeds er meer automatismes binnen het team. Het is ook super waardevol om te trainen en te coachen tijdens de wedstrijden, omdat je het team dan wekelijks kan aansturen en beter maken. We wisselen nu hele goede wedstrijden af met soms ook mindere wedstrijden. 

In de beker gaat het verrassend goed. We hebben alle wedstrijden gewonnen. Valthermond uitgeschakeld met penalty’s. Soms moet je ook even geluk hebben. En de halve finale dik verdiend gewonnen van SV Oosterwolde met een klikkende 5-0. Dat was onze beste wedstrijd van dit seizoen! 

Begin juni stond de finale op het programma. Dit is een hele mooie prestatie van onze staf en het team. 

We begonnen de finaledag zeer ontspannen en eigenlijk was er niet veel anders dan andere wedstrijden. De leiding was in het begin heel gespannen en de spelers juist heel relaxt. Tijdens de wedstrijd merkten we bij onze dragende spelers wel de spanning. Het ging ook prima, echter waren we door de spanning niet top. Ik heb zelf ook deze promotie/ degradatie wedstrijden gespeeld en ik wist dat het een hele lastige wedstrijd ging worden tegen een goede tegenstander. We verloren de wedstrijd terecht met 1-2 van AVV Terschelling. 

Een mooi leermoment voor ons allemaal om mee te nemen naar volgend jaar. De gezellige afsluiting was helemaal goed. Heb genoten van ons team. 

Vv Harkstede is op deze manier goed aan het bouwen met de jeugd. En zolang het vanuit passie en plezier voor het voetbal is, dan ga ik nog wel wat jaartjes door! 

Paolo Mameli 

Trainer/ coach vv Harkstede JO-14-1